Konkurs zakończony: Kody na rezerwację stolików podczas Restaurant Week

Laureaci konkursu

  • Iwona R.
  • Justyna K.
  • Karolina Z.

Pytanie

Motywem głównym tegorocznej edycji Restaurant Week jest "Jedzenie dla klimatu". Zaproponuj własną nazwę dla festiwalu i uzasadnij swoją odpowiedź.

Nagrodzone wypowiedzi

  • "mindFOODness" - jedzeniowa uwaznosc i rozwaznosc to dla mnie dwa nierozlaczne elementy majace na uwadze troske o klimat, zasoby natury i o nas samych.

    Justyna K. 2020-10-14 13:10:00

  • Festiwal nazwałabym "cool EAT down". Angielskie cool down oznacza ostudzić i to własnie możemy zrobić mądrymi wyborami jedzenia. Choćby rezygnacja z codziennego spożycia mięsa pomoże "ostudzić" klimat, aby tak szybko się nie ocieplał. Poza tym teraz wege wybory są cool i na czasie, także czemu nie spróbować?

    Karolina Z. 2020-10-14 10:49:29

  • Tegoroczny temat przewodni Restaurant Week jest trafiony w punkt. Alternatywą mogłoby być hasło "Zrównoważony talerz". Obrazowałoby m.in. ideę zaspokojenie potrzeb żywieniowych na bazie korzystania z lokalnych produktów, tak aby ograniczyć zbędny transport pożywienia z miejsca na miejsce i tym samym ograniczyć ślad węglowy. Obecne pokolenie zadbałoby tym samym o równe szanse na zaspokojenia potrzeb przyszłych pokoleń i ich dostęp do zdrowej żywności. Taka idea miałaby szansę uświadomienia, że dbanie o środowisko naturalne nie wyklucza dobrostanu społeczeństwa, a wręcz go gwarantuje.

    Iwona R. 2020-10-14 15:49:26

Zobacz wszystkie przesłane odpowiedzi Wszystkie wypowiedzi (85)

Powrót

W przypadku wygranej prosimy o kontakt z redakcją.

Kody na rezerwację stolików podczas Restaurant Week
pytanie otwarte

zakończony 15.10 10:00

Kody na rezerwację stolików podczas Restaurant Week

Rozdaliśmy

3 podwójne nagrody

Aktualne konkursy

Weź udział już teraz! 1 konkurs

Zobacz wszystkie konkursy